Protest tegen vrije seksuele moraal op Schooltv

YouTube-beeld van het programma ”dokter Corrie”. beeld RD RD

HILVERSUM. „De seksuele voorlichting die Rutgers WPF in het NTR Schooltv-weekjournaal via het programmaonderdeel ”dokter Corrie” aan kinderen van 9 tot 11 jaar geeft, moet stoppen. Rutgers WPF dringt een visie op seksualiteit op aan kinderen die door veel ouders niet gedeeld wordt.”

Dat stelt een groep verontruste ouders die onder de naam oudersalert.nl een actie tegen het programma is begonnen. Volgende maand bieden ze het kabinet een petitie aan met het verzoek „een eind te maken aan deze seksuele intimidatie van jonge kinderen.” CU-Kamerlid Voordewind heeft eerder deze maand vragen over de kwestie gesteld.

Volgens woordvoerder J. Ruijs is het gros van de ouders niet op de hoogte van de seksuele voorlichting die hun kinderen sinds vorige maand ontvangen via het Schooltv-weekjournaal, dat op een grote meerderheid van de basisscholen klassikaal wordt bekeken. „Rutgers WPF, een stichting die niet uitgaat van liefde en relatie maar van het recht op vrije seks, heeft het bij de overheid voor elkaar gekregen dat kerndoel 38 is gewijzigd, waardoor scholen verplicht worden voorlichting te geven over seksualiteit en seksuele diversiteit. De regering heeft echter nadrukkelijk bepaald dat scholen daaraan vanuit hun eigen identiteit invulling mogen geven.

Rutgers geeft hier via het Schooltv-journaal nu een eigen invulling aan. Dokter Corrie –een actrice– gaf tijdens de eerste les voorlichting over tongzoenen, met als advies: „Lekker aan de gang gaan met elkaar.” Dit is geen seksuele voorlichting, maar het aanmoedigen van kinderen om seksueel actief te worden. Alles wordt ook in de lacherige sfeer getrokken”, stelt Ruijs.

„De tweede les ging over erecties. Tijdens de derde les intimideerde dokter Corrie kinderen door hun te vertellen dat ze elk seksueel gedrag normaal moeten vinden. Ze schreeuwde in de camera: „En als je dat niet normaal vindt, ben je zelf niet normaal.” Zo krijgen kinderen een mening door de strot geduwd. Het is bekend dat in de kindertijd de basis wordt gelegd voor het seksueel en relationeel functioneren in de volwassenheid. Hierop wil Rutgers invloed uitoefenen.”

Omroep NTR gaat met het programma zijn boekje te buiten, stelt Ruijs. „De (seksuele) opvoeding is een eerste verantwoordelijkheid van de ouders. NTR mag zich daarin niet zomaar mengen. Daarom willen we de ouders informeren. Ze kunnen tot 20 november protesteren door de petitie op de website stopdoktercorrie.nl te ondertekenen.”

Oudersalert.nl wijst erop dat Rutgers WPF „zwaar gesubsidieerd” wordt door de overheid en ook geld ontvangt uit bijvoorbeeld de verkoop van kinderpostzegels. „Die zegels kopen wij dus niet meer”, zegt Ruijs.

www.oudersalert.nl