President Honduras: Tegen abortus, vóór huwelijk

Porfirio Lobo, de president van Honduras. Foto EPA EPA

SAN PEDRO SULA – Met een nee tegen abortus en een ja voor het traditionele huwelijk heeft de president van Honduras, Porfirio Lobo, stelling genomen op het zaterdag in zijn land afgesloten congres over christelijke communicatie en massamedia.

Protestantse leiders uit vrijwel geheel Latijns-Amerika woonden zaterdag in de Hondurese stad San Pedro Sula de slotzitting bij van Coicom, de Ibero-Amerikaanse christelijke federatie voor communicatie en massamedia. Dinsdag was het drukbezochte congres geopend in aanwezigheid van Porfirio Lobo, de president van Honduras. Die sprak zich uit tegen abortus en voor het traditionele huwelijk van man en vrouw. Lobo’s pro life-standpunt bleek nauw verband te houden met de echo die hij jaren geleden van zijn eerste kind zag. „„Dit is leven”, riep ik toen”, zo citeert de Spaanse nieuwsdienst ProtestanteDigital de president.

Het congres van Coicom ging over leiderschap, pastoraat, communicatie en gebruik van de massamedia. Overweldigende belangstelling was er voor de workshop ”Herstel van seksuele relaties”, geleid door het Argentijnse predikantsechtpaar Cinalli, dat momenteel campagne voert tegen kindermisbruik.

Coicom werd in 1992 opgericht in Bolivia. De vorige conferentie (2011) werd gehouden in Paraguay.

Lobo, de als conservatief bekendstaande president van Honduras, versloeg bij de verkiezingen van november 2009 zijn linkse voorganger.