Nieuw pand Siloah De Beukelaar in ’s-Gravenpolder geopend

Foto Willem Mieras

’s-GRAVENPOLDER – Ruim een jaar na het slaan van de eerste paal is woensdag de officiële opening verricht van de nieuwe Beukelaar in het Zeeuwse ’s-Gravenpolder. In deze woonlocatie van Siloah is plaats voor negentien bewoners met een verstandelijke beperking.

Voorafgaand aan de opening was er een bijeenkomst in de Elimkerk in ’s-Gravenpolder, waar verschillende toespraken werden gehouden door afgevaardigden van Siloah, de cliëntenraad, de kerkenraad van de gereformeerde gemeente en woning­stichting R&B wonen.

Als openingshandeling mochten drie bewoners mee op een koetsje voor het zogenaamde sleutelsteken: ze prikten een ringsteekstok door een sleutel. Toen dat gelukt was, kreeg Peter Bevers, directeur van woningstichting R&B wonen, de sleutel overhandigd om het pand samen met een van de bewoners te openen.

Volgens locatiemanager Ineke de Visser was de nieuwbouw nodig om aan de huidige normen voor woonlocaties te blijven voldoen.

„Ook bleek uit een woonwensenonderzoek dat bewoners meer behoeft hadden aan privacy. In de oude Beukelaar hadden ze alleen de slaapkamer voor zichzelf.”

In de nieuwe Beukelaar heeft iedere bewoners zijn of haar eigen appartement, met daarin een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en eigen douche en toilet. Ook zijn er drie gezamenlijke woonkamers in het pand. De nieuwe locatie biedt ruimte aan zeven nieuwe cliënten.

De nieuwe Beukelaar staat op dezelfde plaats als het oude pand, dat begin 2011 is gesloopt. In de tussenliggende tijd hebben de bewoners tijdelijk in locatie De Boog gewoond, die zich in hetzelfde dorp bevindt.