Musica Religiosa Orgelradio nu ook op Radio 5

HILVERSUM – De IKON start met ingang van zondag 11 september een nieuw orgelprogramma op Radio 5: Musica Religiosa Orgelradio.

Het programma, dat gepresenteerd wordt door Kees Schuurman, is op zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te beluisteren. Dat bericht Musica Religiosa op Facebook.

In het programma komen „portretten van toonaangevende organisten uit Nederland en Vlaanderen en boeiende orgel-cd’s uit binnen- en buitenland.” Verder wordt er aandacht besteed aan „bijzondere orgelmanifestaties en bijzondere restauratie of nieuwbouw van orgels.” Af en toe komen orgelbouwers „uitleggen waar ze hun inspiratie vandaan halen. En natuurlijk orgelmuziek, veel orgelmuziek!”

De IKON heeft op zondagavond al, tussen 18.00 en 19.00 uur, het programma Musica Religiosa, met vocale muziek.

In 2007 lanceerden de IKON en Zendtijd voor Kerken de digitale webradiozender Musica Religiosa, met non-stop klassieke christelijke muziek. In maart 2010 werd daar een nieuwe digitale radiozender aan toegevoegd: Musica Religiosa Orgelradio. De zender, waarbij de IKON samenwerkt met Zendtijd voor Kerken en Orgelnieuws.nl, biedt op zijn kanaal non-stop orgelmuziek aan. Volgens de initiatiefnemers van Musica Religiosa Orgelradio is het de enige muziekzender in Europa die uitsluitend orgelmuziek ten gehore brengt.

Meer informatie: www.musicareligiosa.nl