Martien van der Zwan maakt koraalboek

Martien van der Zwan. Beeld martienvanderzwan.nl martienvanderzwan.nl

Martien van der Zwan uit Alphen aan den Rijn heeft een koraalboek bij de 150 psalmen gemaakt.

De organist, pianist en dirigent werkte de afgelopen twee jaar aan de klus. Naar verwachting is het koraalboek half mei beschikbaar, zowel in noten als klavar.

Bij alle 150 psalmen, die in een ritmische zetting zijn genoteerd, is een voorspel van één tot anderhalve pagina gemaakt. Van der Zwan geeft aan in een brede stijl te hebben willen schrijven, „van Anthoni van Noordt tot Jehan Alain.”

Van der Zwan (1973) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie. J. Keijzer en Bas de Vroome. Improvisatielessen volgde hij bij Jan Bonefaas. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij af voor de opleiding schoolmuziek. Hij is dirigent van de jongerenkoren Heman, Jesaréla en kleinkoor Kol Sjariem. Daarnaast van het instrumentaal ensemble Filomusica en (met Leander van der Steen) van instrumentaal ensemble Parlando. Hij is parttime muziekdocent aan de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk te IJsselstein en aan de christelijke gereformeerde kerk te Rijnsaterwoude.

Het koraalboek gaat € 49,95 kosten en is binnenkort te bestellen via boekhandel Den Hertog in Houten en via de website van Van der Zwan. Klik hier voor een voorbeeld van Psalm 36 en Psalm 39.

Meer informatie: www.martienvanderzwan.nl