Hervormd Ederveen kerkt voor renovatie in kerkgebouw ggiN

Plaatselijk kerknieuws
EDERVEEN – De hervormde gemeente te Ederveen begint op 19 maart met een verbouwing van haar kerkgebouw. Foto RD, Anton Dommerholt Anton Dommerholt
2

EDERVEEN – De hervormde gemeente te Ederveen begint op 19 maart met een verbouwing van haar kerkgebouw. Tijdens de verbouwing maakt de gemeente voor de zondagse erediensten gebruik van het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Nederland aan de Hoofdweg 187. „We zijn heel dankbaar dat dit mogelijk is”, zegt ouderling-kerkrentmeester R. Zandsteeg.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het isoleren van het dak, van de vloer en van de ramen. Ook wordt er vloerverwarming in de kerk aangebracht. De kerkbanken worden vervangen door banken en stoelen, die in een nieuwe opstelling zullen worden geplaatst. Verder komt er een nieuwe geluidsinstallatie.

De totale onkosten bedragen zo’n 600.000 euro. Daarvan wordt 250.000 euro uit een legaat betaald en moet er 200.000 euro uit een actie binnenkomen. Verder zijn er bij verschillende instanties subsidies aangevraagd. „Ook gemeenteleden hebben toegezegd te helpen op vrijwillige basis. Hiermee hopen we ook te besparen”, aldus Zandsteeg.

Vanaf 19 maart zullen de diensten van de hervormde gemeente om 11.15 en 16.30 uur gehouden worden. De verbouwing moet half juli zijn voltooid.