Haak een granny voor het goede doel

De eerste granny is al binnen. beeld RD, Anton Dommerholt Anton Dommerholt
3

Nog nooit een haaknaald vastgehad of juist een ervaren haker? Een granny –vierkant lapje– haken is zo gepiept. Haak mee voor het goede doel en stuur een granny (gehaakt van acryl) op voor zaterdag 5 april op naar het Reformatorisch Dagblad, t.a.v. redactie consument, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

Wij zorgen ervoor dat uw lapje in een deken wordt verwerkt. Deze deken(s) willen wij aanbieden aan Stichting Ontmoeting (www.ontmoeting.org).


Werkbeschrijving:

Haak 4 lossen en sluit deze met een halve vaste tot een ring.

Toer 1: haak 3 lossen (= 1e stokje) en 2 stokjes in de ring, *2 lossen, 3 stokjes in de ring, herhaal vanaf * nog 2x. Haak 2 lossen en sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van de beginlossen.

Toer 2: haak een halve vaste in de volgende 2 steken en een halve vaste in de 2-lossenruimte. 3 lossen (= 1e stokje)-2 stokjes-2 lossen-3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *1 losse, 3 stokjes-2 lossen-3 stokjes in de volgende 2-lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 2x. haak 1 losse en sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van de beginlossen.

Toer 3: haak een halve vaste in de volgende 2 steken en een halve vaste in de 2-lossenruimte. 3 lossen (= 1e stokje)-2 stokjes-2 lossen-3 stokjes in dezelfde lossenruimte. *1 losse, 3 stokjes in de 1-lossenruimte van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes-2 lossen-3 stokjes in de volgende 2-lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 2x. haak 1 losse, 3 stokjes in de 1-lossenruimte van de vorige toer, 1 losse en sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse van de beginlossen.

Ga zo verder tot de gewenste grootte. Haak telkens 3 stokjes in de 1-lossenruimte van de vorige toer en 3 stokjes-2-lossen-3 stokjes in de 2-lossenruimte van de vorige toer (hoek).

(patroon Jolanda Verschiere, klik op de foto om het patroon te bekijken).

Let op het lapje moet de afmeting van 10 x 10 centimeter hebben, anders past het niet in de deken.


Meer weten? Op youtube.com zijn instructiefilmpjes te vinden (zoek op granny square voor beginners handwerkles).

Lees in Digibron het complete artikel