www.plough.com" /> www.plough.com" />

Gratis theologische e-books op site www.plough.com

NEW YORK – Een Amerikaans uitgevershuis combineert de belangstelling voor theologie en geloven in boekvorm en e-book. Ze biedt via de site www.plough.com gratis e-books aan.

Werken van bijvoorbeeld de Deense filosoof Søren Kierkegaard (1813-1855) zijn te downloaden. Het levert bezoekers uit de hele wereld op. De e-books worden naast het Engels, ook aangeboden in het Russisch, Koreaans, Arabisch, Spaans en Duits en zelfs in het Hebreeuws. Ook boeken over de eerste christenen, en bijvoorbeeld een publicatie over het Evangelie in het werk van de Rus Fjodor Dostojevski (1821-1881) zijn in meerdere talen gratis te downloaden.

The Plough is verbonden aan Church Communities International, een christelijke beweging in de VS, Engeland en Australië. Wie toch liever een papieren versie heeft, wordt doorverwezen naar sites als Amazon.com.

De gedachte achter het gratis weggeven? De boeken zijn volgens de organisatie te waardevol om ze onder het stof te laten verdwijnen. ‘Ze hebben ons leven veranderd. Daarom maken wij ze gratis beschikbaar in pdf-ebooks.’ Het uitgevershuis richt zich op een brede groep van denkers en zoekers op verschillende terreinen.

www.churchcommunities.com

www.plough.com