Dr. Sinclair Ferguson naar Free Church in Dundee

DUNDEE. De Schotse theoloog dr. Sinclair Ferguson keert vanuit de Verenigde Staten terug naar zijn vaderland. Hij gaat deel uitmaken van het ”preekteam” van St. Peter’s Free Church in het Schotse Dundee.

Vanaf september gaat dr. Ferguson per maand drie diensten op zondagmiddag leiden, meldt het jongste nummer van het tijdschrift Banner of Truth. De in 1948 geboren theoloog verbleef tien jaar in de VS. De laatste zeven jaar was hij predikant van een presbyteriaanse gemeente in Columbia in South Carolina.

Voor zijn verblijf in de VS was Ferguson predikant in de Church of Scotland. Hij diende onder meer St. Georges Tron-Church in Glasgow, van 1988-2003. Die gemeente verliet vorig jaar het grootste protestantse kerkverband van Schotland (450.000 leden), nadat de ”Kirk” besloten had om praktiserende homoseksuelen toe te laten als predikant. Ferguson verliet de Church of Scotland in 2005, toen hij overging naar de Amerikaanse Associate Reformed Presbyterian Church. De gemeente in Columbia waarvan hij predikant was, was aangesloten bij dit kerkverband.

St. Peter’s Church in Dundee –waar ds. R. M. McCheyne ooit voorganger was– maakt deel uit van de Free Church of Scotland, die ongeveer 12.000 leden telt. Onder leiding van ds. David Robertson, die een apologetisch centrum oprichtte, maakt de gemeente een sterke groei door.

Dr. Ferguson is bestuurslid van de Banner of Truth en frequent spreker op de Leicesterconferentie die de uitgeverij organiseert.