Doden door raketaanval op zuiden Israël

Gazastrook. Foto EPA EPA

JERUZALEM (ANP/RTR) – Een raket die vanuit de Gazastrook werd afgevuurd, heeft donderdag een appartementencomplex in het zuiden van Israël getroffen. Drie mensen zijn omgekomen, meldden Israëlische media. De raket kwam neer in Kiryat Malahi, een stad met ongeveer 20.000 inwoners ten noorden van de Gazastrook.

Het is de eerste keer dat een raketaanval vanuit het Palestijnse gebied tot doden in Israël leidt sinds Israël deze week begon met bombardementen op de Gazastrook. Nadat Israël woensdag Ahmed al-Jaabari, leider van de militaire vleugel van Hamas, met een raket had gedood, heeft dat land volgens Hamas meer dan 100 raketaanvallen in de Gazastrook uitgevoerd.

Palestijnse artsen zeiden dat donderdagochtend drie activisten van Hamas zijn gedood door een raketaanval op de plaats Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook. Daarmee is het totaal aantal Palestijnen dat sinds de aanslag op Jaabari door Israëlische luchtacties is omgekomen, tot 11 gestegen. Daarnaast zijn 115 inwoners van de Gazastrook gewond geraakt.

Israël heeft de veiligheidsmaatregelen in de buurt van de Gazastrook opgevoerd. Alle scholen die binnen 40 kilometer van het Palestijnse gebied liggen, zijn gesloten en de mensen die op minder dan 7 kilometer van het gebied wonen, is geadviseerd niet naar hun werk te gaan.