Christelijke ex-moslims starten site IsaRuhAllah.nl

Foto IsaRuhAllah.nl

AMSTERDAM – Een werkgroep van uit diverse landen afkomstig christelijke ex-moslims heeft vandaag de website IsaRuhAllah.nl gelanceerd.

Op de site staan veel persoonlijke verhalen over de geloofskeuze van deze ex-moslims. „Daarnaast probeert de website ook antwoorden te bieden op vragen die moslims vaak stellen aan christenen”, laat de redactie weten. „De site is uniek in zijn soort. Nooit eerder in Nederland is er zo’n openlijk geluid te horen geweest van deze groep ex-moslims zelf.”

Behalve getuigenissen komen op de site feiten over het christelijk geloof aan de orde die door de eeuwen heen bij moslims voor misverstanden hebben gezorgd, zoals het begrip ”Zoon van God”.

Er zijn in Nederland enkele duizenden christenen met een moslimachtergrond, van zowel Iraanse, Turkse, Noord-Afrikaanse als andere herkomst. Velen zijn lid van Nederlandse kerken, anderen vormen hun eigen geloofsgemeenschappen.

De website IsaRuhAllah.nl heeft een dubbel doel: een eerste doel is om „door persoonlijke levensverhalen belangstellenden informatie te geven over het christelijk geloof.” Het tweede doel is „aan de diverse groep christenen met een moslimachtergrond een plek te bieden van herkenning en ontmoeting”.

De naam van de website, IsaRuhAllah, is een verwijzing naar een van de unieke benamingen van Jezus (Isa) in de Koran, waar hij „Geest (ruh) van God” wordt genoemd.

IsaRuhAllah verwijst ook naar de drie manieren waarop God volgens de Bijbel gekend kan worden. „Allah is God boven ons, Isa is God met ons, Gods Ruh is God in ons.”