Aartsbisdom Utrecht werft priesters via een app

De app "Roeping" van het aartsbisdom Utrecht. Foto RD RD

UTRECHT – Het rooms-katholieke aartbisdom Utrecht heeft in de aanloop van roepingenzondag 29 april een app gelanceerd om jonge mensen te interesseren voor het priesterschap. De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland heeft dringend priesters nodig en hoopt met deze online applicatie jongeren aan te spreken.

De app ”Roeping” is ontwikkeld door vier studenten van Saxion Hogeschool in Enschede, aldus het aartsbisdom woensdag. De app werkt met het Android-stuurprogramma op mobiele telefoons en tabletpc’s en is gratis te downloaden in de Android Market.

De app biedt een videointerview met Patrick Kuipers, voorzitter van de roepingenraad en rector van de Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut. Verder biedt de app antwoord op veelgestelde vragen als hoe je zeker kunt zijn van je roeping. Ook is er een contactmogelijkheid met rector Kuipers.

Het aartsbisdom is niet de eerste die een kerkelijke app lanceert. Afgelopen najaar zette de Ierse Rooms-Katholieke Kerk om dezelfde reden een app in de markt. Volgens de kerk was dat een wereldprimeur.